tirsdag den 29. januar 2008

Livscyklusanalyser er vejen frem ?



I de seneste år har pressen skrevet om de tiltag, vi som forbrugere kan gøre for at blive sundere og mere miljøvenlige. Der har ofte været modstridende budskaber, hvorfor det vil være seriøst og objektivt at anvende livscyklustankegangen som baggrund for fornuftige aktiviteter, som vi kan opfordre forbrugerne til i fremtidens samfund.

At vurdere vores mad eller en fødevare i et livscyklusperspektiv vil være med til at skabe dokumentation for den sundhedsværdi fvores mad har for både det enkelte menneske, og den natur vi omgiver os af.

I denne blog diskuteres, hvorledes vi kan anvende livscyklusanalyser af fødevarer til sundhedsfremme i Danmark ? FruGrøn's holdning er, at vi skal forsøge at anvende lokalt dyrkede fødevarer og at vi fremstiller maden hvor den skal spises.

Er det vores ønske, at der er en eneste fabrik i Europa, der laver aftensmad til os alle ?

Som inspiration, - se disse link:


Hvad er LCA ? Hvad siger Miljøstyrelsen

Flæskestegens miljøbelastning

LCA på mælk

Rapport om LCA

Indkøb og LCA

Ingen kommentarer: